Jednoduchý recept

Chlebový závin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39258

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mozzarella
6 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 107kJ
21% Sacharidy 74 g
18% Tuky 14 g
22% Sodík 430 mg
37% Bílkoviny 21 g

Chlebový závin postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nalijeme 250ml vody a nasypeme droždí. Necháme pět minut odstát a potom zamícháme. Přidáme mouku, sůl a 3 lžičky olivového oleje. Pořádně promícháme. Pokud bude těsto příliš drobivé, přidáme ještě vodu.

2

Těsto vyklopíme na pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme minimálně hodinu a půl kynout. Poté těsto lehce promícháme a necháme ještě pět minut odpočívat. Pak vytvarujeme obdélník o velikosti 30x20 centimetrů.

3

Na obdélník nasypeme strouhaný sýr, drcený česnek, bazalku a velice volně zarolujeme do závinu. Ten položíme na vymazaný plech a na několika místech jemně nařízneme.

4

Nakonec ještě posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept