Husajnovo kořeněné karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husajnovo kořeněné karí
Husajnovo kořeněné karí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
2 kávová lžička | Mák mletý |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
120 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
500 g | Skopová kýta |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 307,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Hřebíček, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mák mletý, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husajnovo kořeněné karí postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky, dvě cibule nakrájíme na kolečka a střídavě napícháme na špejle. Osolíme a posypeme zázvorem. |
2 | Zbylou cibuli nasekáme a osmažíme na rozpáleném oleji. Mák rozemeleme, česnek utřeme, kokos rozvaříme a poté vše smícháme. Vzniklou pastu a všechny ostatní ingredience přidáme k osmažené cibulce. |
3 | Směs dáme do pekáče a na ni poklademe napíchané špejle. Podlijeme vodou a dusíme. |
4 | Když je maso zpola měkké, přelijeme citronovou šťávou, vložíme do vyhřáté trouby a dopečeme. |