Zelí s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39358 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 kávová lžička | Mák mletý |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
100 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Sýr sójový - Tofu |
350 g | Zelí hlávkové bílé |
350 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 604,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy vlašské, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mák mletý, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Bílé a červené zelí pokrájíme a dáme stranou. |
2 | Rozpálíme ve woku podzemnicový olej a olej z vlašských ořechů, přidáme pokrájené jarní cibulky, rozetřený česnek a nakrájené tofu na kostky a smažíme 5 minut. Přidáme půlky vlašských ořechů, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. |
3 | Směs přemístíme na ohřátou mísu a posypeme mákem. Ihned podáváme. |