Recept

Špenátová omeleta se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39498

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo jihočeské
5 g Slanina vepřová
150 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý
Omeleta
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 241kJ
3% Sacharidy 11 g
64% Tuky 48 g
52% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Špenátová omeleta se slaninou postup přípravy receptu:

1

Na pánev dáme na kostky nakrájenou slaninu, osmažíme a přidáme máslo, oloupanou a nakrájenou cibuli, přimícháme umytý a nasekaný špenát, rozmačkaný česnek, zalijeme vodou a podusíme asi 20 minut.

2

Omeleta: Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme, osolíme, opepříme, vylijeme na pánev s rozehřátým olejem, okraje omelety nadzvedáme, aby se neopečené vejce dostalo na dno pánve a upeklo. Na upečenou omeletu dáme připravený špenát a chvilku ještě pečeme. Potom omeletu přeložíme druhou půlkou a přendáme z pánve na talíř.

Poznámka

Plněnou omeletu servírujeme teplou na teplém talíři, posypanou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept