Špenát na způsob krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát na způsob krému
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39542 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo jihočeské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,1mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát na způsob krému postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy umyjeme, nasekáme a vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde je vaříme asi 15 minut do měkka. Uvařený špenát scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo. přidáme drobně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, posypeme moukou, vysypeme připravený špenát, zalijeme smetanou, přidáme vejce a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařené jídlo stáhneme ze sporáku a porcujeme na talíře. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé na teplém talíři, posypané nasekanou pažitkou s čerstvým pečivem.