Žížalkový skopový kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žížalkový skopový kebab
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Garam masala |
40 g | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 446,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Mák mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žížalkový skopový kebab postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat. |
2 | Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem. |
3 |
|
4 | Horké koření [39441]: |
5 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé. čas přípravy je uveden bez doby na marinování masa (2 - 3 h).