Hovězí karbanátky se sezamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátky se sezamem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
750 g | Hovězí maso mleté |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín římský |
250 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rýže loupaná |
100 g | Sezam - semena |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 238,9mg |
Draslík | 880,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 280,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Kmín římský, Olej slunečnicový, Pažitka, Rýže loupaná, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Jogurt bílý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátky se sezamem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. V dalším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme v ní rýži podle návodu na obalu. Poté rýži a mrkev scedíme a necháme okapapt. |
2 | Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Mleté hovězí maso vložíme do mísy, přidáme uvařenou mrkev, česnek, uvařenou rýži, vejce, sůl, pepř, římský kmín a najemno nasekanou pažitku. |
3 | Z masové směsi tvarujeme kuličky, které trochu rukou splácneme tak, aby z nich byly placičky. Placičky poté obalujeme v sezamových semínkách. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a karbanátky smažíme. Po usmažení je vyjmeme, odložíme okapat na papírovou utěrku. |
5 | V misce smícháme bílý jogurt, harisu a najemno nasekanou petrželku. Karbanátky servírujeme na talíře a podáváme s jogurtovou omáčkou. |