Vepřové řízky s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky s limetkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39648 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí plec |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 299,2mg |
Draslík | 820,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí plec, Limetka, Limetková šťáva, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme a zbytek kůry oloupeme. Dužinu nakrájíme na špalíčky. |
2 | Na každý řízek dále špalíček limetky, řízky překlopíme a zpevníme pomocí párátek. Na talíře rozdělíme hladkou mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku smíchanou s limetkovou kůrou. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. |
3 | Na pánvi rozpálíme máslo a řízky z obou stran smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Na pánev k máslu přidáme smetanu, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. |
5 | Řízky servírujeme na připravené talíře s zalijeme smetanovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |