Skopová pečeně na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová pečeně na grilu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný žitný |
300 g | Cibule |
10 g | Jalovec |
5 g | Pepř černý mletý |
900 g | Skopová kýta |
300 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 270,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová pečeně na grilu postup přípravy receptu:
1 | Maso ze skopové kýty nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Plátky masa střídavě prokládáme plátky slaniny a cibule, zabalíme všechno do alobalu a dáme na gril. Pečeme velmi zvolna, občas obracíme a hlídáme, aby neutekla vypečená šťáva. |
2 | Nemáme-li gril, můžeme péct doma v troubě. |
3 | Upečené maso rozbalíme a podáváme s tmavým chlebem. |