Přírodní řízky s plněnými broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní řízky s plněnými broskvemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Broskve |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hrášek |
200 g | Kuřecí maso vařené |
250 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 326,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Celer bulvový, Citrony, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Majonéza, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní řízky s plněnými broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, pokapeme citronovou šťávou. Dušené kuřecí maso rozemeleme společně s vařeným celerem, smícháme s polovinou majonézy a touto směsí broskve naplníme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyjmeme, smícháme s nakrájenou šunkou, hráškem, zbytkem majonézy, osolíme a směsí naplníme vaječné bílky. |
3 | Plátky masa naklepeme, osolíme, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran. Hotové naskládáme na vyhřátý podnos, obložíme plněnými broskvemi a vejci, podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít kompotované broskve.