Jednoduchý recept

Gratin z kořenové zeleniny

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39819

Ingredience

200 g Brambory
200 g Celer bulvový
150 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
200 g Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 867kJ
5% Sacharidy 17 g
51% Tuky 38 g
6% Sodík 123 mg
15% Bílkoviny 9 g

Gratin z kořenové zeleniny postup přípravy receptu:

1

Pastinák, brambory a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme ve vrstvách do máslem vymazaného pekáčku. V každé vrstvě se musejí plátky mírně překrývat.

2

Zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s mlékem, rozmělněným česnekem, špetkou soli, pepře a muškátu. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Gratin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka a dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept