Penne s mletým jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s mletým jehněčím masem
Penne s mletým jehněčím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39823 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule červená |
250 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno portské |
120 ml | Vývar zeleninový |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 518,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jehněčí maso mleté, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zelí očistíme a nakrouháme. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. |
3 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme na větší pánvi a slaninu na něm orestujeme, poté přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso a opékáme, přidáme mrkev, zelí a vše důkladně promícháme. |
4 | V menší misce smícháme portské víno se zeleninovým vývarem a podlijeme maso v pánvi. Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, tymián, zakryjeme pokličkou a 15 minut dusíme. |
5 | Ve velké míse smícháme uvařené penne s masovou omáčkou a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |