Rajčato-lilková fusilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčato-lilková fusilli
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 39881 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
2 ks | Lilek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
300 g | Těstoviny Fusilli |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 504,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčato-lilková fusilli postup přípravy receptu:
1 | Z lilků odstraníme slupku, poté je pokrájíme je na kostky o hraně přibližně 1 centimetr. Připravíme pánev, na které rozpálíme polovinu celkového množství oleje. Na rozehřátý olej vložíme prolisovaný stroužek česneku a vsypeme kostičky lilku. Smažíme, dokud není zelenina měkká, potom ji vyjmeme z pánve. |
2 | Rajčata vložíme do mísy, spaříme je vařící vodou, oloupeme slupky, rozkrojíme a odstraníme jadérka. Nakonec pokrájíme rajčata na kostičky stejné velikosti jako lilky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme zbylou část oleje, vložíme na něj kostičky z rajčat, za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, zasypeme bazalkou. |
4 | Mezitím, co se zelenina smaží ve větším hrnci, ovedeme osolenou vodu do varu a uvaříme těstoviny Fusilli podle návodu. Poté z nich slijeme vodu, lehce je smícháme s lilky a rajčaty. Nakonec zasypeme strouhaným Parmezánem, opepříme a ještě znovu promícháme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.