Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39905 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
15 g | Česnek |
1000 g | Kuře |
20 g | Pórek |
1 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
5 g | Zázvor mletý |
Nálev | |
---|---|
80 g | Hovězí maso mleté |
100 g | Sezam - semena |
6 g | Sůl |
20 g | Sýr sójový - Tofu |
1 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Vývar drůbeží |
Omáčka | |
2,8 g | Česnek |
15 g | Houby Shitake sušené |
100 g | Okurka salátová |
2 ml | Olej sezamový |
2 ml | Omáčka sojová světlá |
3,5 g | Oříšky piniové |
20 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý celý |
4,5 g | Pórek |
24 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 581,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 452,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Hovězí maso mleté, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Houby Shitake sušené, Okurka salátová, Olej sezamový, Oříšky piniové, Paprika červená, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Sýr sójový - Tofu, Vývar drůbeží, Omáčka sojová světlá, Pórek, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená kuřecí polévka se zeleninou a knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Kuře pečlivě očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Sezam namočíme na hodinu do studené vody, po namočení ho necháme okapat 15 minut na sítku. Houby shiitake namočíme na 1 hodinu do studené vody, potom je necháme krátce okapat. Pomocí utěrky odstraníme z mletého masa krev. Sýr Tofu rozmačkáme, ochutíme kořenící omáčkou, vmíchámím do mletého masa získáme směs, ze které vytvoříme knedlíčky do polévky. Salátovou okurku očistíme tak, že ji třeme solí. Papriku zbavíme jádřince a propláchneme ji pod tekoucí vodou. Papriku, houby shiitake a okurku nakrájíme na stejně velké kousky - 1,5 x 3 cm. Kousky okurky na 10 minut prosolíme, po této době okurkové plátky promneme v utěrce, abychom je vysušili. Z piniových oříšků odstraníme vršky a promneme je v utěrce. Vejce rozklepneme do rozehřátého oleje na pánvi a necháme je ztuhnout vcelku. Následně je nakrájíme na stejně velké plátky, jako jsme pokrájeli zeleninu. |
2 | Kuře v hrnci s vodou přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Potom přidáme kolečka pórku, stroužky česneku a zázvor, s kořením vaříme kuře dalších 20 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Vychlazený vývar zcedíme přes utěrku. Okapaný sezam restujeme 15 minut na oleji, potom ho rozmixujeme se 400 ml masového vývaru potom tekutinu scedíme. Do vývaru rozmícháme zbytek masového vývaru, směs ochutíme solí. Do rozšlehaného vejce vmícháme mouku, ve vzniklém těstíčku obalíme masové knedlíčky. Za stáleho promíchávání je orestujeme na pánvi. Kousky okurkek, hub a papriky obalíme ve škrobu a potom na 20 sekund namočíme do horké vody. Následně je prpláchneme ve studené vodě. Nakrájené kuřecí maso rozdělíme do misek nebo do talířů, naaranžujeme k nim kousky okurky, hub a papriky, vše zalijeme vývarem. Na závěr porce posypeme připravenými piniovými oříšky. |
Poznámka
Servírujeme studené.