Divoká kachna na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna na smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
60 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Hořčice |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
1500 g | Kachna divoká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 162,9mg |
Draslík | 662,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očistěnou kachnu hustě prošpikujeme slaninou, osolíme zevnitř i zvenku. |
2 | V pekáči na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, koření a prolisovaný česnek. Krátce osmahneme, podlijeme vodou a chvilku podusíme. Potom do pekáče vložíme kachnu a za častého podlévání výpekem pečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Kachnu vyjmeme, naporcujeme a uchováme porce v teple. |
3 | Do šťávy vlijeme smetanu s moukou a povaříme do zhoustnutí. Zalijeme trochou vína, ochutíme hořčicí, případně dosolíme. Podáváme porce kachny polité hotovou omáčkou. |