Jednoduchý recept

Houbový bigos

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39986

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 146 kcal
Kilojoule 611kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
17% Sodík 334 mg
22% Bílkoviny 12 g

Houbový bigos postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme, očištěné houby nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Přidáme nasucho osmahnutou hladkou mouku, očištěnou, nakrájenou petržel a na oleji osmahnutou, oloupanou a nasekanou cibuli s kečupem. Zvolna dusíme pod pokličkou.

2

Asi 20 minut před koncem dušení přidáme bobkový list, sůl a pepř.

3

Bigos podáváme teplý.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z hlávkového zelí. Petržel můžeme nahradit celerem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept