Sladká polenta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká polenta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40070 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Hrušky |
250 g | Jogurt jahodový |
30 g | Ořechy lískové |
300 g | Polenta |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
30 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 260,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 223,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Ořechy lískové, Polenta, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Jogurt jahodový, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká polenta postup přípravy receptu:
1 | Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem. |
Poznámka
Sladkou polentu podáváme studenou, ozdobíme mátou.