Banánová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánová bábovka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40078 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
2 ks | Banány |
30 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
3 dl | Mléko kysané acidofilo 1% |
400 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Vejce slepičí |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 dl | Olej z vlašských ořechů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko kysané acidofilo 1%, Mouka žitná bílá, Mouka pšeničná hrubá, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená. |
2 | Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Bábovku podáváme studenou pro hosty, ale také je vhodná k snídaní se šálkou mléka nebo čaje.