Rybí filety na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filety na hořčici
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
200 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Hořčice gurmánská |
30 g | Jíška hotová světlá |
80 g | Máslo čerstvé |
3 g | Nové koření celé |
900 g | Okoun - filety |
3 g | Pepř černý celý |
15 g | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 5,6mg |
Draslík | 575,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Jíška hotová světlá, Máslo čerstvé, Okoun - filety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filety na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme hořčicí. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme filety a zprudka osmažíme z obou stran, podlijeme vývarem, přidáme nové koření, bobkový list, pepř a podusíme 15 minut. Filety vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme 5 minut a odstavíme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření. |
2 | Filety upravíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijeme omáčkou z pánve. |