Pálivá salsa z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivá salsa z červené řepy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40132 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Celer řapíkatý |
30 g | Červená řepa |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Křen |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 326,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Celer řapíkatý, Červená řepa, Cibule, Citronová šťáva, Křen, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivá salsa z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Avokádo rozkrojíme až do pecky, otočíme do protisměru a vybereme pecku. Oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké pásky. |
2 | Cibuli, celer, pomeranč oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky, kam přidáme už připravené avokado, nakrájenou menší červenou řepu, olej, nastrouhaný křen, šťávu z 1 ks citrónu, a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme, dochutíme pepřem a vložíme do ledničky odležet. |