Recept

Koláč s hovězím masem a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40137

Ingredience

těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
140 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo bylinkové
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
masová směs
2 ks Cibule
1 kg Hovězí kližka
7 dl Hovězí vývar základní
0,5 polévková lžíce Hořčice
200 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 polévková lžíce Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 533kJ
13% Sacharidy 46 g
291% Tuky 218 g
39% Sodík 787 mg
117% Bílkoviny 66 g

Koláč s hovězím masem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Hovězí kližku (nebo zadní hovězí maso) omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibuli s česnekem a drobně ji nakrájíme. Oloupanou mrkev omyjeme a nakrájíme na kolečka. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

V zapékací míse rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme maso, česnek, promícháme a smažíme za občasného promíchání do doby, až se téměř odpaří voda a maso se začne smažit. Přidáme sůl, hořčici, pepř, papriku, hříbky, drcený kmín, promícháme a krátce vše osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, zakryjeme poklicí a maso dusíme 35-40 minut. Občas promícháme.

3

Připravíme si koláčové těsto: Do větší mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžičkou citrónové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.

4

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

5

Nastříháme si pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru, z kterého vyválíme plát o síle 3 - 5 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2,5 cm větší, než je forma plechu (průměr 22-23 cm).

6

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar.

7

K masu přilijeme smetanu s dobře promíchanou hladkou moukou a dochutíme případně solí.

8

Pečící papír s těstem lehce přeneseme na koláčovou formu.

9

Okraje těsta přitiskneme vidličkou o okraje pečící formy dovnitř. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme 25-35 minut dozlatova. Koláč vyjmeme z trouby a necháme chvíli vychladnout, pak jej rozdělíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept