Jednoduchý recept

Rýže dušená na pepři

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40194

Ingredience

1 ks Cibule
4 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
23% Sacharidy 83 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 206 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rýže dušená na pepři postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu na rozpálený olej vsypeme propláchnutou rýži, podle chuti opepříme a zprudka orestujeme. Přilijeme tolik osolené vody, aby hladina sahala 3cm nad rýži. Nakonec přidáme oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíčky.

2

Rýži dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, aby se odpařila všechna voda.

3

Kastrol vyjmeme z trouby a rýži necháme dojít pod pokličkou ještě několik minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

4

Podáváme jako přílohu k pokrmům z masa.

Poznámka

Množství vody upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept