Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40224 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Vepřové kotlety |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
20 g | Koření grilovací |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Lak na maso | |
1 ks | Chilli paprička |
1 dl | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Kapie |
200 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 379,8mg |
Vláknina | 513,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Chilli paprička, Citronová šťáva, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety, Koření grilovací, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Hořčice, Kapie, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem postup přípravy receptu:
1 | Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout. |
2 | Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách. |
3 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut. |
4 | Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu. |
5 | Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky. |
Poznámka
Jídlo servírujeme teplé s opékaným bramborem a zeleninou. Ozdobíme plátkem citrónu.