Topinka sýrová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinka sýrová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40338 |
Ingredience
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
125 g | Gouda |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Sýr Čedar |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 171,6mg |
Vláknina | 220,3mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Hořčice, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topinka sýrová postup přípravy receptu:
1 | Sýry nastrouháme a dáme do pánve, přidáme hořčici, mléko, worcestr a zamícháme. |
2 | Rozpustíme sýr, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
3 | Chlebové plátky opečeme nasucho na grilu a rozetřeme na ně připravenou směs, dáme na gril a grilujeme, dokud krém nezhnědne. |
4 | Připravíme si ztracená vejce - přivedeme v hrnci k varu vodu, rozvíříme ji a rozklepneme vejce do středu víru. Poté vaříme 4 minuty, dokud neztuhne. |
5 | Vejce překlopíme na topinky a podáváme. |