Houbové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové lívance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4034 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
180 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 272,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové lívance postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. |
2 | Přidáme nakrájené houby, sůl, petrželovou nať a dusíme doměkka. |
3 | Do částečně vychladlých hub přidáme žemle, které jsme namočili do mléka, vymačkali a prolisovali. Potom přidáme žloutky a vše promícháme. |
4 | Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a na oleji pečeme lívance. |