Kuřecí prsa v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
3 stroužek | Česnek |
15 ml | Citronová šťáva |
600 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 235,7mg |
Draslík | 965,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opeříme a pokapeme rozpuštěným máslem. Do misky nasypeme mouku, mletou papriku, přidáme vejce, prolisovaný česnek a vymícháme těstíčko. Kuřecí prsa v těstíčku obalíme a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka usmažíme dozlatova. Usmažené řízky pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |
Kuřecí maso máme moc rádi a kuřecí prsa jdou připravit na mnoho způsobů. Jeden z nich jsem si vybrala i na těchto stránkách o vaření a byla jsem více než ráda. Lehoučká varianta nadýchaného těstíčka vás doslova dostane. Nejdřív jsem se bála, že se maso nemůže dostatečně prosmažit a obal kuřecího prsa se mi připálí, ale opak byl pravdou. Vše se udělalo zároveň a my jsme si mohli jen pomlaskávat nad tou dobrotou, která se mi povedla vykouzlit z minimálního množství surovin.
Recept