Zeleninový salát s toastem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s toastem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4052 |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Sýr Eidam uzený 45% |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 847,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Okurka salátová, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s toastem postup přípravy receptu:
1 | Okurku a rajčata nakrájíme na kousky. Zelí nakrájíme na proužky, papriky a cibuli na kousky. Vše promícháme, osolíme a dáme 2 lžíce olivového oleje. |
2 | Toast pomažeme máslem, dáme na něj plátek šunky, poté eidam a nakonec plátek uzeného sýra. |
3 | Přiklopíme druhým plátkem a dáme zapéct do toastovače. |