Rajčatový krém se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový krém se šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4061 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,8 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
60 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 445,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Oregano sušené, Rajčata, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova. |
2 | Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto. |
3 | Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem. |