Sladkokyselá polévka Bananera - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselá polévka Bananera
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4075 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Banány |
1 špetka | Cibule sušená |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Máta |
4 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 špetka | Sůl |
0,8 l | Vývar drůbeží |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 842,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cibule sušená, Cukr krupice, Máta, Ocet jablečný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselá polévka Bananera postup přípravy receptu:
1 | Nejprve oloupeme banány a rozmačkáme vidličkou. |
2 | Smícháme se zakysanou smetanou, ovocným octem, cukrem a cibulovým práškem. |
3 | Vývar rozehřejeme, postupně do něj vmícháme banánovou směs, přivedeme k varu a krátce povaříme. |
4 | Ochutíme solí, polévku rozdělíme do misek, dozdobíme plátky banánu, snítkou meduňky a ihned podáváme. |