Vepřová pečeně s játrovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s játrovými noky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
150 g | Cibule |
100 g | Hořčice |
4 g | Kmín celý |
8 g | Sůl |
900 g | Vepřová plec |
Játrové noky | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
350 g | Játra vepřová |
40 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 323,6mg |
Draslík | 707,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Vepřová plec, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s játrovými noky postup přípravy receptu:
1 | Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme. |
2 | Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut. |
3 | Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem. |