Recept

Rajčata s červenou řepou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 40877

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
400 g Červená řepa
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 603kJ
5% Sacharidy 19 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 145 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rajčata s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Z červené řepy oloupeme slupku, bulvu nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, vyřízneme zelené zbytky po stopkách a pokrájíme na kostky o hraně přibližně 1 centimetr.

2

Ve woku rozpálíe olej a opečeme na něm semínka římského kmínu. Z cibule a česneku odstraníme slupky, nasekáme je na jemno, přisypeme ke kmínu a opečeme. Posypeme moukou, opepříme, promícháme a osmahneme.

3

Do woku přidáme kostky červené řepy a rajčat, přilijeme 250 ml vody a vsypeme kávovou lžičku soli. Počkáme, až směs začne vřít, pak ztlumíme plamen, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut vařit. Nakonec zdobíme sekanou petrželkou.

Poznámka

Do uvařené zeleniny můžete zamíchat rýži, tím získáme velmi syté jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept