Jednoduchý recept

Vepřové kotlety s dušenými houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40893

Ingredience

600 g Brambory vařené
200 g Cibule
300 g Houby čerstvé
700 ml Hovězí vývar základní
25 g Jíška hotová tmavá
3 g Kmín celý
3 g Kmín drcený
80 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
12 g Sůl
900 g Vepřové kotlety
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
8% Sacharidy 30 g
36% Tuky 27 g
71% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové kotlety s dušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Jednotlivé kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme.

2

Kotlety po obvody trochu nařízneme, aby se nekroutily. V pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm osmažíme z obou stran dorůžova. Vyndáme je z pánve, na máslo nasypeme polovinu cibule, osmahneme, přilijeme vývar, kotlety vrátíme zpátky, podle chuti okmínujeme, dosolíme a dopepříme. Povaříme 20 minut, zahustíme tmavou jíškou, krátce provaříme a odstavíme. Mezitím si v rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme zbytek cibule, osmažíme, přidáme houby, sůl, pepř, česnek, drcený kmín a podusíme, až šťáva z hub trochu zhoustne.

3

Na talíře rozdělíme kotlety, doplníme vařeným bramborem, přelijeme šťávou z masa, a navrch položíme porci dušených hub.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept