Vepřové kotlety s dušenými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s dušenými houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
700 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Kmín celý |
3 g | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
12 g | Sůl |
900 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 119,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jíška hotová tmavá, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s dušenými houbami postup přípravy receptu:
1 | Jednotlivé kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | Kotlety po obvody trochu nařízneme, aby se nekroutily. V pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm osmažíme z obou stran dorůžova. Vyndáme je z pánve, na máslo nasypeme polovinu cibule, osmahneme, přilijeme vývar, kotlety vrátíme zpátky, podle chuti okmínujeme, dosolíme a dopepříme. Povaříme 20 minut, zahustíme tmavou jíškou, krátce provaříme a odstavíme. Mezitím si v rendlíku rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme zbytek cibule, osmažíme, přidáme houby, sůl, pepř, česnek, drcený kmín a podusíme, až šťáva z hub trochu zhoustne. |
3 | Na talíře rozdělíme kotlety, doplníme vařeným bramborem, přelijeme šťávou z masa, a navrch položíme porci dušených hub. |