Čatní z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní z červené řepy
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40905 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 kg | Červená řepa |
500 g | Cibule |
500 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
55 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
500 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 88,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Koriandr celý, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čatní z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme. |
2 | Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne. |
3 | Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme. |