Sele pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sele pečené
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hořčice |
15 g | Kmín celý |
150 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 kg | Sele |
30 g | Sůl |
500 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 331,8mg |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 13,5mg |
Vláknina | 157,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sele, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sele pečené postup přípravy receptu:
1 | Očištěné sele omyjeme, prosolíme i zevnitř, břicho okmínujeme, naplníme suchými houskami, zašijeme, celé sele pomažeme máslem, vložíme do pekáče na záda podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu. |
2 | Sele obrátíme, nohy přitlačíme k břichu a dopečeme. Sele často potíráme pivem a vypečenou šťávou. |
3 | Upečené sele vyndáme z trouby, odřízneme hlavu, tělo rozřízneme podélně napůl a půlky selete naporcujeme. |
4 | Podáváme s hořčicí nebo nějakou pikantní omáčkou. |
Poznámka
Místo piva můžeme použít vývar.