Jednoduchý recept

Kořeněné brambory nakyselo

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 40959

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Citrony
2 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Kari koření
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 037kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 94 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kořeněné brambory nakyselo postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky.

2

Rozpálíme máslo a osmahneme na něm chilli a kari koření. Přidáme brambory a ochutíme solí. Posypeme horkým kořením a pokapeme šťávou vymačkanou z citronu. Necháme vysmahnout a podáváme.

3

Horké koření [39441]:

4

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept