Vepřový guláš z jazyků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš z jazyků
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
180 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
40 g | Olej rostlinný |
25 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1 kg | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 221,3mg |
Draslík | 640,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš z jazyků postup přípravy receptu:
1 | Vepřové jazyky omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly akorát ponořené, osolíme a povaříme asi půl hodiny. Scedíme, sloupneme kůži, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme kostičky masa, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dovaříme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky. |