Plněný krkonošský řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný krkonošský řízek
Plněný krkonošský řízek
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
10 g | Houby sušené |
400 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra hovězí |
1 g | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 g | Paprika sterilovaná |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 443,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra hovězí, Kmín celý, Paprika sterilovaná, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný krkonošský řízek postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit. |
2 | Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě. |
3 | Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme. |
4 | Vše podusíme, až je maso měkké. |