Kebaby polentové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebaby polentové
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41091 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mateřídouška |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
175 g | Polenta instantní |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka parmská |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 406,5mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9,3mg |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mateřídouška, Olej olivový, Pepř černý mletý, Polenta instantní, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebaby polentové postup přípravy receptu:
1 | Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Přidáme čerstvou mateřídoušku, sůl, pepř. |
2 | Polentu rozložíme na desku a rozválíme ji na placku o tloušťce 2,5 cm. Ostrým nožem z ní vykrájíme kostky. |
3 | Plátky parmské šunky rozkrojíme podélně na dva pruhy a zabalíme do nich kostky polenty. Napíchneme kostky na grilovací jehly, trochou oleje kebaby potřeme a grilujeme v předehřátém grilu do zlatova. Občas je otočíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat se salátem.