Houbový salát s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový salát s kuřetem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41094 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Hříbky čerstvé |
250 g | Kuřecí prsa |
250 g | Lišky čerstvé |
15 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 43,9mg |
Draslík | 337,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Ocet vinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový salát s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Do 125 ml vody vložíme suché houby a necháme je pět minut měknout. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a osmahneme kuřecí maso, které předtím lehce osolíme a opepříme. Houby přidáme na pánev včetně vody, necháme dojít až k varu. |
2 | Na plátky nakrájené cibulky přidáme s houbami a kuřetem do mísy, vše promícháme. Přidáme majonézu, hořčici, sůl, pepř a vinný ocet. Začneme míchat, postupně přidáme několik kapek oleje. Na závěr ještě vmícháme zakysanou smetanu a bazalku. Ideálně pak nechme před podáváním na hodinu odležet v ledničce. |
Poznámka
Servírujeme studené.