Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41181 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Kynuté těsto | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
2,3 dl | Voda pitná |
Sýrová náplň | |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
180 g | Sýr Brynza |
4 polévková lžíce | Sýr Čedar |
150 g | Sýr tavený smetanový |
180 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 215,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Paprika červená, Pepř bílý, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Sýr Brynza, Sýr tavený smetanový, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout. |
2 | Na přípravu náplně si připravíme 3 druhy sýru: sýr Brynzu, tavený smetanový sýr a nastrouhaný sýr Čedar. Vařené libové uzené maso pomeleme nahrubo na masovém mlýnku. Vše dáme do mísy, přidáme bílý pepř, mletou červenou papriku a vyšleháme lehký krém. |
3 | Nakládané zelené a černé olivy pokrájíme na plátky a vše dobře promícháme. |
4 | Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 -4 mm a o průměru přibližně 15 - 17 cm. |
5 | Náplň rozdělíme na 4 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla. |
6 | Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé. |