Telecí maso v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso v rosolu
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41269 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
120 g | Hovězí uzený jazyk |
100 g | Křen |
30 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
5 ml | Ocet vinný |
120 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí ořech |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 776,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Křen, Nové koření celé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Mrkev kořen, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, maso vcelku omyjeme, uzený jazyk a kyselou okurku nakrájíme na menší hranolky. |
2 | Maso vcelku prošpikujeme uzeným jazykem a okurkou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel a povaříme přibližně hodinu. Maso ponecháme ve vývaru až do vychladnutí. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, řídíme se návodem na obalu želatiny, vložíme ji do vývaru, provaříme, okyselíme, odstavíme a necháme ztuhnout. |
3 | Maso nakrájíme na plátky, pokryjeme rosolem a doplníme strouhaným křenem. |