Jednoduchý recept

Telecí maso na slanině s houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41290

Ingredience

400 g Bramborový knedlík
200 g Houby čerstvé
250 ml Hovězí vývar základní
15 g Mouka polohrubá
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
120 g Párky jemné
200 g Slanina vepřová
250 g Smetana zakysaná 11%
8 g Sůl
600 g Telecí ořech

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 588kJ
13% Sacharidy 47 g
67% Tuky 50 g
73% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Telecí maso na slanině s houbami postup přípravy receptu:

1

Slaninu a párek nakrájíme na menší hranolky, telecí maso vcelku jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme v pánvi, přilijeme olej, přiložíme maso, osolíme, opepříme a ze všech stran ho osmažíme. Maso přendáme do pekáčku, na tuku orestujeme plátky hub a přelijeme do pekáčku i s tukem. Podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.

2

Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do šťávy vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou, necháme provařit a odstavíme.

3

Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept