Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41493 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
400 g | Hlíva ústřičná |
1 g | Majoránka |
100 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 177,7mg |
Draslík | 84,2mg |
Vláknina | 969,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli - tříbarevné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem. |
2 | V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Nudle s hlívovou omáčkou podáváme jako hlavní teplé jídlo, ozdobené nasekanou petrželovou natí.