Jednoduchý recept

Indické alú chat

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41563

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
125 g Cizrna
1,3 dl Jogurt krémový bílý natur
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Máta sušená
5 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Papadáma
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 kávová lžička Prášek mangový
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
9% Sacharidy 32 g
15% Tuky 11 g
36% Sodík 727 mg
14% Bílkoviny 8 g

Indické alú chat postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci s vodou vaříme cizrnu s chilli kořením, dokud není měkká - cca 1 hodinu. Poté scedíme.

2

Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky a smícháme s cizrnou, dokud je teplá. Necháme stát.

3

Umeleme římský kmín, zrnka pepře a sůl, vmícháme mátu, zázvor, mangový prášek a mleté chilli.

4

Do pánve dáme směs koření a mícháme, dokud nezačne vonět, poté odstavíme ze sporáku.

5

Polovinu koření vmícháme do směsi cizrny a brambor a druhou polovinu vmícháme do jogurtu.

6

Papadámy uvaříme dle návodu na obalu, poté vysušíme, rozlámeme je na malé kousky a vmícháme do cizrny s bramborami, přidáme jogurt a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept