Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 41566 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
300 g | Okra - Ibišek jedlý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
400 g | Tykev |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Okra - Ibišek jedlý, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Tykev, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen. |
2 | Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat. |