Recept

Kuře v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 41609

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
700 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
150 ml Víno červené
150 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
16% Sodík 313 mg
58% Bílkoviny 33 g

Kuře v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi rozehřejeme olej a cca pět minut pečeme z každé strany omytá kuřecí prsa nakrájená na plátky.

2

Do pánve poté přidáme nakrájenou cibulku a nadrcený česnek. Po cca třech minutách přidáme očištěné, nakrájené žampiony a mícháme, aby se nepřichytily. Potom vyjmeme kuřecí plátky a nalijeme do pánve víno a ocet. Pokračujeme, dokud se polovina množství nevyvaří.

3

Přidáme koření a rajčata, pořádně promícháme a přilijeme vývar. Vrátíme kuřecí plátky do směsi na pánvi a zakryjeme pokličkou. Dusíme cca 40 minut doměkka.

Poznámka

Podáváme s těstovinami, rýží popřípadě se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept