Hovězí pečeně s okurkami a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s okurkami a mrkví
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4164 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
3 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 64,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 278,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s okurkami a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Maso opepříme, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli po všech stranách. Maso poté podlijeme vývarem nebo vodou a budeme dusit za stálého obracení nejdříve přikryté. Později maso dopékáme bez poklice. |
2 | Jakmile je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou mrkev, dusíme do měkka. Téměř ke konci přidáme stejně nakrájené znojemské okurky, které necháme přejít varem. |
3 | Omáčku zahustíme moučným máslem a krátce povaříme. |
4 | Přípečky ze stěn průběžně seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Omáčku již necedíme a můžeme přidat i petrželovou nať. |
5 | Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, vídeňské knedlíky, noky anebo saláty. |