Bramborový paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový paprikáš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41668 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Kmín drcený |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
50 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 824,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.