Indické taštičky Pakaurí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické taštičky Pakaurí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41688 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka čočková |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Náplň | |
50 g | Brambory |
50 g | Cibule |
50 g | Květák |
50 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 366,8mg |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Kari koření, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Brambory, Cibule, Květák, Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka čočková, Pepř černý mletý, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické taštičky Pakaurí postup přípravy receptu:
1 | Čočkovou mouku smícháme s ostatními ingrediencemi, přidáme vodu dle potřeby, vypracujeme tužší těsto. Rozválíme a nakrájíme na čtverečky. |
2 | Zeleninu pokrájíme nadrobno, ochutíme solí a podusíme do měkka. Směs rozdělíme na těsto, vytvoříme taštičky, okraje přimáčkneme. Na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít směs jakékoli zeleniny, např. i papriku, rajčata, celer, lilek...